Tilbage til Great River Road forside

Abraham Lincolns fødested og barndomsegn.

Den 6. september 2019

   

Vi havde ikke forventet os noget særligt af morgenmaden, men blev behageligt overrasket, et stort + for deres morgenmad, en af de bedre vi har fået på et amerikansk hotel.

      

   

Aftenen før havde jeg mistet en gummiring på stikket til opladeren til min bærbare PC. Da vi denne dag ikke havde et særligt stort program, besluttede vi os for at køre sent, så vi kunne prøve om mit problem kunne løses. Ellers måtte jeg jo købe mig en blok, og skrive dagbog og vores regnskab i hånden, og så renskrive det når vi kom hjem.
Jeg havde fundet ud af, at Geek Squad inde i Best Buy har en afdeling, der reparerer diverse digitale medier. Så efter at have tanket bilen og vasket forruden kørte vi ud til Best Buy, for at finde ud af, om mit problem kunne løses.
Heldigvis sad ringen ikke inde i min PC, i hvert fald ikke på en måde, så det generede for, at der kunne komme et andet stik ind. Jeg fik købt en ny lader, så mit problem blev løst.

   

Derpå begav vi os af sted på dagens udflugt.
Vores første stop var der hvor Abraham Lincolns barndomshjem lå, der boede han, fra han var ca. 2 til næsten 8 år.

      

Huset der nu ligger på stedet, er ikke det oprindelige som Abraham Lincoln boede i sammen med sin familie. Det oprindelige hus er gået til, på et tidspunkt var der nogle der kunne bruge diverse materialer andre steder på egnen. Det nuværende hus, er et tidligere nabohus, der er flyttet til stedet, og det har lignet det oprindelige ret meget.
Familien ernærede sig med landbrug, de dyrkede mest korn og græskar. Det skete at høsten slog fejl, enten fordi der kom for meget vand, og markerne blev oversvømmet eller sommeren var for varm så det blev tørke.

       

Ikke langt fra huset, ligger der et vandløb. Da vi var der, var det næsten tørret ud, men der kan være en del vand i, og dermed også en del strøm.

   

   

Engang legede Abraham og en nabodreng ved kanten af vandet. Pludselig falder Abraham i vandet, og ingen af de to drenge kan svømme. Nabodrengen får rakt en pind ud til Abraham, og ved hjælp af den, får han sig hevet op, så han atter får fast grund under fødderne.

Da Abraham er næsten 8 år flytter familien til Indiana.

   

   

På vores videre kørsel holdt vi en lille pause i den nærliggende by Hodgenville. Her har man i rundkørslen rejst en statue af Abraham Lincoln.

   

Næste stop var ved Abraham Lincolns fødehjem.

       

Her blev det første mindesmærke over Lincoln bygget, på noget af det jord, hvor hans fødehjem lå, og hvor Abraham Lincoln boede de første to år af hans liv.
Vi startede med at besøge Visitor Center, hvor vi blandt andet så en film om den tid Abraham Lincoln boede i Kentucky.

   

Mindesmærket rummer en hytte, som den Abraham Lincoln blev født i. Det menes ikke, at det er helt den samme hytte.

  

   

   

   

   

Tæt på ligger der en kilde, fra den kilde har Abraham formodentlig fået det første vand, han har drukket. Man må sige, at amerikanerne er gode til at vride en historie ud af næsten alt.

   

   

Det var blevet frokosttid, så vi kørte til en nærliggende picnic område for at få os noget at spise.

       

Sidste del af programmet var en tur til Mammoth Cave National Park.

   

Vi så en udstilling om hulerne og en film om kortlægningen af dem. Hulerne strækker sig over et meget stort område, og er flere steder i mange lag. Man bliver ved med at kortlægge nye huler, og har nu kortlagt over 365 miles, hvilket gør dem til verdens største.

   

Der arrangeres flere forskellige ture ned i hulerne, men min ryg og knæ var ikke til sådan en tur, så vi vendte atter bilen mod Elisabethtown.

       

Vi ville ikke køre på motorvej tilbage til byen, men valgte i stedet hovedvejen, der ligger parallelt med den motorvej vi havde kørt på dagen før.

Da vi kom til Elisabethtown, købte vi ind til aftensmaden, inden vi vendte retur til hotellet.

       

Hos Kroger kan man bestille sine vare online, så bliver de pakket i butikken, og bragt ud til bilen, når man kommer for at hente den.

   

   

168,9 km.