Tilbage til Great River Road forside

Fort Donelson og Land Between the Lakes

Den 5. september 2019

   

Morgenmaden var bestemt ikke spændende, i den lavere ende af hotelmorgenmad i USA, og det er meget sjældent i det hele taget, er noget vi som danskere syntes er godt.

  

   

Vi tjekkede ud fra hotellet og kørte mod nord.

   

Dagens første stop var i Springfield ved et Kroger supermarked. Vi skulle have handlet ind til frokost m.v.

     

Vi kørte til Fort Donelson. Først besøgte vi lige deres Visitor center.

   

Sammen med Visitor center lå det lokale museum.

   

Det har åbenbart været et område, hvor de dyrkede tobak.

  

I februr 1862 vandt Nordstaterne sin første afgørende sejr over Sydstaterne i den amerikanske borgerkrig 1861-65, da forterne Henry og Donelson ved den lille by Dover, Tennessee, faldt. Indtil da havde Sydstaternes hær forekommet uovervindelig.

Erobringen af fortet åbnede Cumberlandfloden for Unionens flåde og skibstrafik i øvrigt. Floden var en vigtig indfaldsvej til Sydstaterne, som nu lå åben for angreb fra Unionen.

   

Confederate Monument.
Sydstaternes soldater blev begravet på slagmarken, den præsise lokation er ukendt, så dette monument er til minde om de sydstatssoldater der kæmpede og døde ved Fort Donnelson.
Monumentet er rejst af foreningen: United Daughters of the Confederacy.

     

Det var blevet frokosttid, så vi kørte til et picknic område.

   

   

Upper River Battery

       

    

Lower River Battery.

   

    

   

   

 

Vi kørte videre gennem et rekreationsområde mellem to store søer. Området blev udpeget til et nationalt rekreativt område af præsident John F. Kennedy i 1963.

     

Land Between the Lakes National Recreation Area  blev oprindeligt administreret af Tennessee Valley Authority, men jurisdiktion er siden blevet overført til United States Forest Service. Det blev udpeget som en UNESCO biosfærereservat i 1991, men blev trukket tilbage fra programmet fra juni 2017 af præsident Donald Trump på grund af hans miljøpolitik.

  

I den nordlige ende af området er der en lille loop ved vejen, der skulle være særlig smuk. Vi valgte lige at tage denne runde med også, men det var nok 15-20 år siden den rute blev udpeget som Scenic Drive og i mellemtiden er træer og buske vokset til, så de steder, hvor der skulle være en speciel god udsigt, var der ikke nogen udsigt.

     

De to søer er helt mod nord forbundet med en kanal. Vi kørte over kanalen og ned til et sted hvorfra vi kunne se den.

   

   

     

Dagen var så langt fremme at vi valgte at køre resten af vejen til hotellet ad motorveje. Ca. 25 km. før Elisabethtown, hvor vi skulle bo, passerede vi en tidszone og vi var pludselig en time længere fremme på dagen.

     

Vi fandt med lidt besvær vores hotel og fik tjekket ind.

  

   

 

Thorkild have reddet sig en gevaldig forkølelse, så vi valgte at blot, at spise noget af det vi havde på lager til vores aftensmad.

 

516,1 km.