Tilbage til det nordvestlige USA forside

Udflugt til St. Helen

Mandag den 14. september 2015

   

Det var ren afslapning denne morgen. Først efter kl. 8.30 kørte vi fra hotellet. Vi havde planlagt, at vi denne dag ville se ”resterne” af Mount St. Helens. Men allerførst skulle vi lige have tanket op.

  

Vi kørte først til et Visitor Center, som lå kun små 30 km. fra hotellet.

   

Ved Visitor Center har de hvert år et par fiskeørne der yngler. Vi kunne se, der var en oppe i reden, og den støjede en del.

   

       

   

Bag centeret var der en sti, vi måtte gå ud af. Der så vi et par hejre, en lidt anden type end den vi ofte har set.

   

   

   

   

   

Vi kørte videre opad, for at komme tættere på Mount St. Helen.

       

Undervejs op holdt vi nogle fotostop.

     

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Da vi var kommet op til Johnston Observatory, var der kun ca. 4 grader C. Det er det sted, hvor der efter sigende, er den mest spektakulære udsigt til vulkanen. Desværre kunne vi ikke se det øverste, idet der var diset/skyet.

   

   

   

Tidligere var Mount St. Helens det femtehøjeste bjerg i USA. Vulkanen sprang i luften, som følge af en blokade af magmaen inde i selve vulkanen, den 18. maj 1980. Højden blev reduceret med 400 meter til 2.550 meter, og der blev skabt et 1,6 km. bredt hesteskoformet krater. Strømmen af gasser og lava fra udbruddet ødelagde det omkringliggende område fuldstændigt. 75 personer blev dræbt, 250 boliger, 47 broer, 24 km. jernbane og 298 km. motorvej blev ødelagt. Nu er plante og dyrelivet ved at vende tilbage.

    

   

   

   

   

   

   

   

   

       

       

   

Idet vi vi skulle til at køre, blev der pludselig klart vejr. Vi skyndte os atter at parkere bilen, og vi havde en flot udsigt til det øverste af bjerget.

   

   

   

   

På ”vejen ned” købte vi vores frokost.

   

   

   

Da vi atter kom til Visitor Centeret, kørte vi ind igen. Vi ville se om vi kunne få et bedre glimt af fiskeørnene.

   

   

   

   

   

Da vi var tilbage i Longview, besluttede vi, at vi ville ned at se byens centrum. Byen har ca. 36.000 indbyggere, og vi havde forventet et bybillede lignende Walla Walla. Vi blev lidt skuffet, hovedgaden var ikke nær så flot, og der var mange tomme butikker. Det er jo også det, vi kæmper med i mange byer herhjemme, butikkerne flytter ud fra centrum, og centrum bliver lidt kedelig.

   

       

Vi fik handlet lidt i Safeway, og kørte tilbage til hotellet for at samle kræfter til næste dag.