Tilbage til Vietnam forside

Hoi An

DAG 9 HOI AN
Cykeltur omkring Hoi An og gåtur i Hoi An
Om formiddagen sejler vi fra Hoi An til den lille landsby Kim Bong. Her venter en hyggelig og afslappet cykeltur igennem det betagende og uforstyrrede landskab. Vi cykler forbi bønder, der arbejder i rismarken, og passerer villaer fra kolonitiden. Her er beskedne buddhistiske templer, hvor de lokale fremsiger bønner og bringer offergaver til forfædrene. Her og der ses kvinder, der fletter kurve og hatte i palmetræernes skygge.
Ved frokosttid sejler vi tilbage til Hoi An, og undervejs besøger vi en af de lokale pottemagere, samt den lokale skibstømrer.
Vi er tilbage i Hoi An inden frokost, og om eftermiddagen tager vores rejseleder os med på en gåtur rundt i den lille hyggelige by. Vi starter med et besøg på det lokale museum, som ligger ved Quan An-pagoden. Derfra fortsætter vi gennem byen og mellem de gamle huse til vi ankommer til Den Japanske Bro – måske selve symbolet på Hoi An.
På den anden side af broen fortsætter vi langs floden, til vi når det franske kvarter. Derpå er resten af dagen til opdagelser på egen hånd og dette er nok særdeles vigtigt for en mange.
For Hoi An er et paradis for den indkøbsglade rejsende. Malerier, silkeklæder, keramik, kinesiske lanterner, spisepinde, lakerede varer, tepotter samt broderede duge og servietter findes i stor stil.
Der er denne dag inkluderet morgenmad og frokost.

 

Mandag den 14. marts 2011

   

Efter en god nats søvn og et godt morgenmåltid, var vi en lille tur i hotellets motionscenter.

       

   

Vi tog af sted fra hotellet kl. 9.00.

Vi blev sejlet over til en ø i tre små både.

   

   

På kajen holdt der nogle cykler til os, vi fandt os en hver og begav os af sted på cykeltur.

   

   

   

Lige ved kajen, der hvor vi kom i land, var en mand klar til at sejle ud i en rund bambusbåd. Vores første stop, var et besøg hos en mand, der lavede disse både.

   

   

   

Manden var desværre ikke selv hjemme denne dag. Han er 82 år og arbejder stadig med at bygge både. Det tager ham 6 måneder at bygge en båd fra start til slut, men han kan godt have gang i flere både på en gang.

   

Når båden er flettet, bliver den smurt ind i æggehvider for at blive tæt. Nu om dage får den også en gang lak.

   

   

En båd koster ca. 200 kr. Han laver dem i to størrelse, en lille der er beregnet til 2 personer og en stor der er til 3 personer.

   

   

Farvede siv til sivmåtter.

Næste stop var hos en familie, der væver sivmåtter. Man sidder to personer og væver sammen. De har også et andet arbejde ved siden af, så det tager to personer 3 dage at væve en måtte. Måtterne bliver brugt som underlag når man sover.

   

   

   

Én mursten op af gangen.

   

Vi kom forbi det lokale værksted.

   

Så var vi inde at se, hvorledes man laver risnudler.

   

Familien havde papajafrø til tørre.

   

   

En flok danskere på cykeltur.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Efter ca. to timer var vi tilbage på kajen. Imens vi ventede på bådene, der skulle sejle os tilbage, var Thorkild lige en tur på det lokale reperationsværft.

   

   

   

   

   

   

Vi blev sejlet over til byen, og gik til en restaurant, hvor vi fik vores frokost.

   

   

   

   

   

   

Derefter var resten af dagen til fri disposition. Vi startede med at gå tilbage til hotellet, slappede lidt af og badede inden vi skulle hente vores tøj hos skrædderen.

Der er blevet købt en ekstra taske til alle indkøbene.

   

   

       

Da vi prøvede vores tøj, var der lidt der skulle ændres. Vi kunne derefter hente det senere på dagen. Samtidig bestilte vi så lige et par skjorter mere til Thorkild, og et par shorts til Lønne.

   

På vejen tilbage til hotellet købte vi nogle bananer hos en gammel dame. Det viste sig, at hun havde farvet tænderne sorte, som man gjorde tidligere. Lønne fik lov at fotografere hende.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

       

Tilbage på hotellet tog Lønne atter en dukkert, imens slappede Thorkild af.

Kl. 18.30 gik vi op mod byen. På en restaurant nær hotellet købte vi vores aftensmad; lidt vestligt for afvekslingens skyld.

   

   

Det var blevet tid for atter at går til skrædderen. Thorkilds skjorter var bare perfekte. Lønne shorts skulle lægges lidt ned, så de ville blive bragt til hotellet næste morgen.