Tilbage til Vietnam forside

Ankomst til Hanoi

DAG 2 HANOI
Ankomst til Vietnam, cykeltaxi rundt i den gamle bydel og afslapning
Midt på eftermiddagen lander vi i Vietnams hovedsted, Hanoi. Og efter at have klaret indrejseformaliteterne
kører vi gennem Hanois franske atmosfære med de brede boulevarder, okkerfarvede bygninger i kolonistil og omkringliggende, søer og haver.
Hanoi betyder ”baglandet mellem floderne” og ligger på hellig jord i Den Røde Flods delta i midten af det nordlige Vietnam. Ifølge overleveringen blev byen grundlagt i år 1010 under det første Ly-dynasti, hvor den fungerede som hovedstad frem til
år 1802. Dernæst blev hovedstaden flyttet til Hué i det centrale Vietnam. Under franskmændene, som besatte byen i 1882, var Hanoi det administrative centrum for det franske protektorat Tonkin og fra 1902 - 1945 for hele Fransk Indokina. Byen blev præget af at være både kejserby med citadel og administration, samt handelsby med markedsplads og tilhørende håndværkerlav. Efter Augustrevolutionen i 1945 udråbte Ho Chi Minh den selvstændige republik Vietnam, fra Ba Dinh-pladsen midt i byen. Og byen blev da hovedstad i Nordvietnam frem til 1976 og for det forenede Vietnam siden 1976.
Når vi ankommer til hotellet indlogerer vi os på vores værelser hvorefter vi går ud til de ventende cykeltaxier, der skal bringe os rundt på en spændende tur i byens gamle bydel.
Den gamle bydel kan dateres tilbage til det 13. århundrede og omtales ofte som ”de 36 gader”. Dette efter de forskellige lav, der etablerede sig separat på hver sin gade. Selvom gaderne stadig bærer navnene efter de oprindelige professioner, er det ikke ensbetydende med, at de stadig sælger de oprindelige varer. For eksempel sælges papir stadig på Hang Ma eller ”papirgaden”, mens flag og stearinlys i dag sælges på Hang Quant eller ”fanegaden”, og på Hang Buom eller ”sejlgaden” sælges nu mad og slik. På vores cykeltaxatur om formiddag-en passerer vi utallige små charmerende huse og butikker, samt det store Dong Xuan-marked, som er nyttigt for de lokale og interessant for os rejsende.
Ligeledes kommer vi også til Hoan Kiem-søen, der ligger som Hanois hjerte midt i byen og er et livgivende åndehul for byens indbyggere. Rundt om søen er der et bælte af træer og grønne plæner og her slapper Hanoi af. Der læses, udøves alverdens former for kendte, og for os danskere, ukendte gymnastiske øvelser, snakkes, vandres rundt om søen, fiskes eller bare filosoferes. Søen har to små øer. Den ene med Skildpadde Tårnet, Thap Rua og den anden med Ngoc Son Templet som vi besøger. Templet er fra det 18. århundrede og den flotte røde bro, Thu Huc, som oversat betyde ”Den opstående Sol”, fører os over til øen.
Undervejs på vores taxitur stopper vi ved en af byens mange hyggelige caféer, hvor vi spiser en let frokost sammen. En frokost, som for nogle måske blot består af dejlige friskbagte croissanter med en kop kaffe eller te.
For de der måtte ønske det, er det muligt på vejen tilbage til hotellet at få arrangeret massage for gruppens deltagere. Vi har fløjet om natten fra København og det er rigtig dejligt at få løsnet op i musklerne inden vi ankommer til hotellet, hvor de fleste plejer at nyde nogle timers søvn om eftermiddagen. Massagen er selvfølgelig blot et tilbud og således heller ikke inkluderet og vil man hellere blot direkte til hotellet, gøres dette.
Tilbage på hotellet er resten af dagen til afslapning og fri disposition inden vi om aftenen mødes for at se det berømte vanddukketeater. Denne form for dukketeater opført i vand er en over 1.000 år gammel teatertradition, der kun findes i Vietnam, og som blev udviklet af bønderne i landdistrikterne omkring Hanoi. Dette i de perioder, hvor risene kunne passe sig selv.

 

Mandag den 7. marts 2011

   

Morgenmaden bestod af bl.a. lidt frugt, en tør bolle og en varm ret. Thorkild fik noget kylling, Lønne fik pandekager med champignonsovs i.

Efter ca. 6 timer i luften landede vi i Bangkok. Vi, der skulle videre til Hanoi, blev i flyet, imens der blev gjort klar til videre flyvning. Vi holdt stille i Bangkok Lufthavn i to timer, inden vi atter kom i luften.

Ca. 1½ time efter afgang fra Bangkok landede vi i Hanoi.
Det gik hurtigt gennem paskontrollen og vores tasker kom også rimeligt hurtigt. Efter tolden stod vores guide, Louise, og ventede på os.

   

Vi vekslede 100 € til vietnamesiske dong, vi fik næsten 3.000.000 - sådan bliver man millionær! Vi gik alle samlet hen til vores bus, der kørte os ind til byen, det tog ca. tre kvarter.

Louise havde lavet en nødpakke til os alle, den indeholdt en pakke servietter og en pakke vådservietter. Derudover var der et visitkort til hotellet, et kort over byen, et regnslag og en valutakursoversigt. 20.000 dong var ca. seks kroner.

   

   

   

   

   

   

Ved Hoam Kiem Søen stod vi af, og gik over Solstrålebroen til den ene ø, hvor Ngoc Son Templet ligger.

   

   

           

   

Vi så lidt på templet og gik tilbage over broen og hen til en flok cykloer der ventede på os. Og så gik det ellers gennem Hanois myldrende trafik rundt i gaderne i bymidten.

   

   

   

   

   

    

  

De klude, vietnameserne har for næse og mund, er ikke kun pga. den megen smog, der er i byen; enhver vietnameser ved, at såfremt man indånder kold luft, risikerer man at få gigt.

   

Vi blev sat af ved en restaurant, hvor vi skulle have vores aftensmad. Den bestod af en masse små retter fra det vietnamesiske køkken.

       

   

   

   

   

Et par piger spillede et par numre af noget traditionelt musik, og forsøgte derefter at sælge noget souvenir til os.

   

Vi var alle meget trætte, og for at vi ikke skulle falde i søvn under forestillingen var aftenens vanddukketeater flyttet til en anden dag. Så efter aftensmaden kørte vi hen og tjekkede ind på vores hotel, og resten af aftenen slappede vi af, og gik tidligt i seng.

   

På vores hotel kunne vi ikke finde kontakter til alt lyset, så vi sov med noget af lyset tændt.

Citat fra hotellets hjemmeside: "Don't blame it on the country, if you're looking for home, use your return ticket".
http://www.hongngochotel.com/