Tilbage til USA Sydvest forside

Fra Cuba til Santa Fe

via Los Alamos

Den 10. september 2017

Da restauranten, hvor vi kunne købe morgenmad, åbnede ret sent, besluttede vi os for at spise morgenmad på værelset.

      

Kl. 8.45 var vi klar til at forlade motellet. Vi kørte mod syd og drejede efter ca. ½ times kørsel mod øst ad Jemez Mountains Tour, hovedsalig for at komme gennem Los Alamos.

   

   

   

Efter ca. en times kørsel holdt vi ved Walatowa Visitor center. De havde et lille museum, der beskrev indianernes historie i området.

       

Vi kørte videre og holdt efterfølgende en del stop for at se og nyde naturen.

Første stop var ved Soda Dam, hvor der var et lille vandfald.

   

   

   

   

   

Næste stop var ved Battelship Rock, hvor vi gik en lille tur.

      

       

   

Derpå stoppede vi ved San Diego Overlook. Vi kunne derfra se Battelship Rock i det fjerne.

   

   

   

   

   

   

Vi kørte på en lang strækning, hvor der engang har været en skovbrand.

     

En del af køreturen var på kanten af Valles Caldera, et tidligere vulkankrater. Desværre var alle rastepladserne i modsatte side af vejen, og der var optrukne linjer, så vi måtte ikke krydse vejen for at holde nogle stop. Vi besluttede derfor at ændre vores rute, som vi skulle køre to dage senere, så vi kunne komme til at holde og nyde udsigten samt tage nogle billeder.

   

   

   

Kort før byen Los Alamos kom vi til en kontrolpost, hvor der stod, at der ville være tilfældigt udvalgte tjek. Det eneste vi skulle vise for at køre videre var Thorkilds kørekort.

   

Los Alamos er en forskerby. Det var bl.a. her Niels Bohr var med til at udvikle atombomben under 2. verdenskrig. Forskningen, som hed Manhattan Projektet, foregik mange steder i USA, men det er Los Alamos der blev centrum for udviklingen af atombomben, og er derfor kendt for at være fødestedet for denne.

  

Vi ville besøge byens museum, men det var ikke ligetil for os at finde det. Vi fik derfor en køretur rundt i Los Alamos, og kun ved hjælp af Billy Connolly lykkedes det os til sidst at finde museet.

   

   

   

       

   

Denne dag ville vi finde et sted at købe noget til frokost, for ikke at få næsten den samme menu som til morgenmaden. Vi fandt derfor en Subway i byen, hvor vi købte vores frokost.

       

   

   

Efter frokosten kørte vi direkte til Santa Fe, hvor vi skulle bo de næste tre nætter.

   

   

   

New Mexico har en lang historie. Der er fundet spydspidser der er mindst 12.000 år gamle, og da spanierne i 1540 nåede Rio grande dalen, var der over 100 forskellige landsbysamfund, som var hjemsted for hver sin stamme af indfødte amerikanere.

   

   

   

   

       

   

Det var blevet vaskedag.

   

Der var fra hotellet udsigt til en stor militær kirkegård.

       

Aftensmaden spiste vi på værelset.

   

226 km.