Tilbage til USA - The Wild West forside

Forstenet vulkan og Buffalo Bills by - Cody

6. dag. Forstenet vulkan og Buffalo Bills by - Cody! Vest for Black Hills køres der en afstikker til Devils Tower. Skønt videnskabsmændene ikke er helt enige om, hvordan fænomenet er skabt, så kaldes det i daglig tale for en forstenet vulkan. Det er et imponerende skue, at se den 386 meter høje klippeformation rage op af den ellers flade prærie. Devils Tower blev fredet og USA´s første nationale monument allerede i 1906. Derefter fortsættes mod vest til byen Cody, der blev grundlagt i 1898 af selveste Buffalo Bill. Byen er indbegrebet af det vilde vest, og det charmerende centrum med de typiske wild west bygninger indbyder til en hyggelig slentretur. Naturligvis besøges Irma Hotel, der var en gave fra Buffalo Bill til datteren Irma. Hotellet har stadig den historiske bar, som Dronning Victoria af England forærede Buffalo Bill efter at have set et af hans berømte Wild West Shows. Byen er også hjemsted for det imponerende museum Buffalo Bill Historical Center, der bringer det vilde vest til live, og bestemt er et besøg værd. Overnatning i Cody.

Lørdag den 10. september 2010.

En lille video af juiceautomaten i brug.

       

       

Også denne dag havde vi en lang køretur foran os. Så kl. 7.00 kørte vi fra hotellet i Rapid City.

   

   

   

   

   

   

Vi kørte til Devils Tower, hvor vi havde tid til en lille gåtur.

       

       

        

Man må gerne klatre op ad Dewils Tower, når blot man er blevet registreret forinden. Denne dag var der flere på vej op, og vi mødte endnu flere på stien der var på vej til en lodret klatretur.

   

   

 

Devils Tower er hellig for indianerne, og de bryder sig ikke om, at den bruges til klatring.

   

       

   

   

   

    

   

   

 

   

Vi kørte gennem et område med energiresourser i undergrunden. Der stod en del små oliepumper og vi kørte forbi en stor åben kulmine. Kullene bliver transporteret væk i togvogne.

   

   

Cykelsti - dem er der ikke mange af i USA.

   

Vi gik i supermarkedet og købte der noget at spise, så vi holdt udendørs stående frokost.

   

Vi kørte videre et par timer og holdt derefter en kaffepause. Der var bl.a. en spiritusbutik, hvor en lille flok straks begav sig ind.

   

Vi havde i lang tid kørt langs bjergkæden Big Horn. Efter kaffepausen begav vi os over den.

Da vi var kommet op, kørte vi flere km. på en flad strækning, før vi atter kørte nedad.

Der var mange flotte natursenarier. Vi forsøgte at fotografere gennem bussens ruder.

   

Vi holdt en kort strække ben-tisse-rygepause.

   

   

Få minutter over 18.00 var vi ved vores hotel i Cody. Vi forlod straks bussen, og og gik over foran Hotel Irma, hvor der var reserveret stole til os. Vi skulle se en Gunfight, hvor nogle af "fortidens" skurke/helte optrådte for os.

   

Inden selve Gunfighten startede,var der den sædvanlige præsentation af dem der var til stede. Derefter holdt vi et minuts stilhed til minde om 11. september 2001, hvorefter nationalsangen blev spillet, og de der kunne teksten sang med.

   

   

   

   

       

   

   

   

   

Da forestillingen var forbi, gik vi tilbage til bussen for at hente vores bagage hvorefter vi blev indkvarteret på det gamle Hotel Irma.

   

   

   

   

   

Inden aftensmaden var der lidt tid til en gåtur på hovedgaden.

   

   

       

700 km.