Tilbage til USA - The Wild West forside

Denver "The Mile High City"

2. dag. Denver "The Mile High City Stor byrundtur i Denver, en by der blev kendt i hele verden, da tv-serien Dollars rullede over skærmen i 1980erne. Allerede dengang var det en imponerende by med flotte skyskrabere, og dette har bestemt ikke ændret sig. Denver, der blev grundlagt under 1800-tallets guldfeber, er siden blevet den vigtigste by i hele det amerikanske midtvesten med 2,5 millioner indbyggere. På den store byrundtur oplever du bl.a. regeringsbygningen State Capitol. Står man på 13. trappetrin befinder man sig præcis en mil (1,6 km) over havets overflade, deraf kælenavnet The Mile High City. Der bliver også tid til en slentretur i det charmerende gamle kvarter ved Larimer Square.

Tirsdag den 6. september 2011.
Kl. 6.10 - Efter at have løst mysteriet om, hvorledes man åbnede for vandet for at komme i bad, gik vi ned til morgenmaden.

   

Derefter havde vi god tid, så vi benyttede lige hotellets PC til en tur på Internettet, inden vi gik en lille tur i området ved hotellet.

   

Bussen var nu blevet parkeret. Da vi kom dagen før, var der tre personbiler, der havde "taget" bussens holdeplads. Chaufføren havde betalt 225 $ for at have parkeringspladsen, så parkometeret var dækket over, med en bemærkning om, at pladsen var reserveret. Chaufføren ringede til politiet, og kort tid efter, kom der biler, der transporterede de ulovligt parkerede biler væk.

   

   

Trinity Church.

   

Flere steder på 16th. Street Mall står der et klaver. Såfremt man har lyst, sætter man sig bare og spiller.

   

   

           

Der er ingen personbiler i gaden. I stedet kører der konstant busser, der holder ved alle sidegader, dem kan man gratis benytte.

Hotellet hvor vi boede.

Kl. 9.00 samledes vi i "vores" bus, der kørte os på en byrundtur.

   

Første stop var ved stedet, hvor bifloden Sand Creek løber sammen med South Platte River. Det var deromkring man vaskede guld, da Denver blev grundlagt i 1858.

    

   

    

Der er flere store stadions i Denver. Vi kørte ud til det største, hvor der er plads til 76.000 tilskuere. Dette stadion er der hvor Denver Bronco holder til - amerikansk fodbold. De er opkaldt efter den måde, en hest springer på, når den først kommer op med forbenene og derefter sparker bagud og dermed har alle 4 ben fra jorden. Derfor var der også statuer af heste ved stadion.

   

   

    

   

   

Vi stod atter af bussen ved Molly Brown museet. Molly Brown var med på Titanic og efter eget udsagn, reddede hun flere af sine medpassagerer. Vi var ikke inde i selve museet.

   

   

       

Næste stop var The Capitol, staten Colorados' regeringsbygning.

   

   

Denver ligger ret højt. Når man står på dette trappetrin, skulle man stå nøjagtig en mil (1609 m.) over havets overflade.

   

   

Der er i The Capitol så meget messing, at to mand er ansat, kun til at gå og pudse messing hele tiden.

   

Repræsentanternes hus.

   

   

   

   

Senatet.

   

       

Der hænger billeder af alle USA's præsidenter.

    

        

Sidste stop var ved et supermarked, hvor vi fik mulighed for at købe ind, inden vi dagen efter skulle ud på prærien, hvor der var lidt langt mellem butikkerne.

En kæmpe sandwich, der må være nok til en hel familie.

       

Der var også en Liquor shop, hvor vi kunne købe øl og vin.

39 km.

Derefter kørte vi tilbage til hotellet, og resten af eftermiddagen var til egen disposition.

Vi tog en af de gratis busser et godt stykke op ad 16th. Street Mall. Vi havde besluttet, at vi ville spise frokost på Restaurant Rock Bottom Brewery, en restaurant med eget bryggeri, vi havde set, da vi gik tur om morgenen.

    

Derefter gik vi rundt og så på byen og butikker, vi ville egentlig have købt noget tøj, men fandt ikke lige noget vi ville have.

   

   

   

   

       

   

Lige pludselig stod vi nærmest lige midt mellem en masse brandbiler, og der kom flere til. Vi fandt ikke ud af, hvad det var der foregik.

 

Brandbiler i Denver - en lille video.

   

   

Kl. 19.00 samledes vi alle udenfor hotellet, og gik samlet til Buppa Gump for at få vores aftensmad. Buppa Gump er en temarestaurant over filmen Forrest Gump. Der var en del billeder og effekter vedr. filmen, og selve filmen kørte konstant på et lille TV.

Når vi lod dette skilt være synlig, betød det at tjeneren måtte gå forbi vores bord.

Skulle vi have fat i tjeneren, skulle vi blot lade dette skilt være synligt.