Tilbage til Borte med Blæsten forside

New Orleans - Biloxi - Pensacola - Tallahassee

Dag 8. New Orleans – Biloxi – Pensacola – Tallahassee
Vi tager kystruten østpå, hvor vi har et stop i Biloxi på ”Den fattige mands riviera”. Byen er et populært feriested, som kombinerer strandliv med muligheden for at smovse i skaldyr og spille natten væk på et af de mange kasinoer. Biloxi blev også ramt af orkanen Katrina i 2005, og selvom der er ryddet op, er byen endnu ikke kommet helt op på fortidens højder.

Turen går videre til Pensacola, efter vi har krydset statsgrænsen til Florida. Denne by er en af de ældste i området, med spansk tilstedeværelse så tidligt som 1539. Den første bosættelse var på den lange ø-tange Santa Rosa ud for kysten, men efter kun et par uger blev øen totalt hærget af en orkan, og man fortrak til fastlandet. I dag huser Santa Rosa byen Pensacola Beach, hvis fantastiske hvide strand bare fortsætter i det uendelige. Pensacola plages stadig jævnligt af orkaner, og derfor tænker man alternativt, når der skal bygges orkansikre huse på Santa Rosa. Her kan man således støde på et hus formet som en kuppel eller et, der har et rumskib på taget.

Inde på fastlandet ligger et område med en anden slags beboere, nemlig St. Michael's Cemetery, som er en af de ældste kirkegårde i Florida. Den blev anlagt af spanierne i 1807, dengang i udkanten af byen, men i dag er den lige op og ned ad den gamle bydel. Pensacola er også hjem for flådens flyvestation, og det meget besøgte National Museum of Naval Aviation giver en gennemgang af flyvningens historie i flåden, kystvagten og søværnet, foruden det store trækplaster: 150 restaurerede flyvemaskiner.
Dagens endestation er Tallahassee, hovedstaden i Florida. Vi spiser aftensmad og går til køjs.

     
Lørdag den 11. september 2010.

       

   

Denne dag skulle vi atter på landevejen. Vi stod op kl. 5.30. Kl. 7.30 skulle vi køre, men hotellet var ikke helt oppe på dupperne, så bagagen var ikke samlet sammen, men med ca. 10 min. forsinkelse kom vi af sted.

   

Dette var store transportdag. Den dag, vi efter vores beregninger hjemmefra, skulle køre længst. Målet var Tallahassee, hovedstaden i Florida.

   

   

   

   

   

   

Første stop var en lille pause ved Battle Ship Alabama. Vi havde ikke tid til at gå ombord og se skibet.

   

   

    

   

   

   

Da det blev frokosttid, holdt vi en to timers pause ved National Naval Aviation Museum.

   

Først skulle vi klare det vigtigste, vi fandt den lille del af museet, der havde med space at gøre (Thorkilds store interesse).

   

       

   

   

       

       

   

   

   

        

       

Vi købte derefter mad, inden vi så mere af museet. Vores tjener - hun syntes at vi var sjove. Det var gengældt - vi syntes bestemt også, at hun var sjov.

       

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 

Derfra kørte vi ud til stranden, så vi kunne prøve at bade lidt i Den Mexicanske Golf.

   

   

   

Vandet var rigtig dejlig varmt.

   

   

   

   

   

   

   

Det eneste vi så til den store olieforurening af Den Mexicanske Golf.

   

   

Efter en time ved stranden kørte vi igen.

Vi havde set frem til dagens køretur, da vi ifølge det kort, vi inden turen havde fået fra Albatros, skulle køre langs kysten. - Men til vores ærgrelse, drejede vi ind på motorvejen, og så var der ellers atter udsigt til kedelig motorvej og træer. Hold da op hvor så vi mange træer i løbet af ferien.

   

   

   

       

       

               

   

   

Efter at have fået vores værelse, gik vi hen på en restaurant i nærheden, for at få noget aftensmad.

   

   

Det var så noget af en afslutning på musikdelen af turen. Vi havde lyttet til masser af god musik: country, blues, rock og jazz - denne aften i Tallahassee var der karaoke aften på den lokale restaurant, lige der hvor vi havde valgt at gå ind for at spise.