Tilbage til Borte med Blæsten forside

New Orleans

Dag 7. New Orleans
I dag skal vi på jazzbrunch på Mississippi-floden. Til tonerne af rigtig sydstatsjazz spiser vi en lækker morgenmad, mens skibet tager os på en sejltur på den brede, brune flod. Mississippi-floden udspringer helt oppe i Lake Itasca i Minnesota og har således bugtet sig sydpå gennem det meste af USA, inden den løber ud i Den Mexicanske Golf ved New Orleans. En regndråbe, der falder i Lake Itasca, vil være omkring 90 dage om at nå Den Mexicanske Golf.

Beliggenheden mellem Mississippi-floden og Pontchartrain-søen i sumpområdet ud til Den Mexicanske Golf, gør, at hvor man i andre amerikanske byer taler om downtown og uptown, taler man i New Orleans om lakeside og riverside. New Orleans ligger lavt og har derfor altid været sårbar over for oversvøm-melser, selv efter at man byggede diger rundt om byen.
Der er mange seværdigheder i New Orleans, for eksempel den store City Park med små laguner, kirkegården St. Louis Cemetery No. 1 eller New Orleans Museum of Art, men den største oplevelse er egentlig bare at gå rundt i de fine gader. Shop souvenirs på French Market, tag en café au lait på en café eller en cocktail på en bar, lyt til en gademusiker og indsnus den afslappede stemning her i Big Easy, som byen også kaldes
.

Fredag den 10. september 2010.

Dette var en rigtig driver-morgen, vi stod først op kl. 7.00 og gav os god tid til morgenmaden. Kl. 9.45 samledes vi, og gik en byrundtur i det franske kvarter.

Canal Street, gaden der markerer overgang mellem Warehouse District, hvor vi boede, og The French Quarter.

   

           

         

   

   

       

       

       

   

       

               

   

   

   

Vi sluttede rundturen med en brunch, et stort tag-selv-bord. Der blev spillet musik for os, imens vi spiste.

   

   

       

       

Der var tid til en lille gåtur, inden vi skulle videre.

   

Kl. 13.45 samledes vi atter og gik ned til Mississippi floden, vi skulle på en lille sejltur med en hjuldamper.

   

Formiddagens gåtur i byen.

   

Vi blev budt velkommen med musik fra et damporgel.

Det tætteste vi på hele turen kom på en alligator.

   

   

Vi var en tur inde i maskinrummet at kigge.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Sejlturen.

Lige da vi gik fra borde begyndte det at regne, det var ret voldsomt, så vi stod og ventede på at det skulle holde op. Efter 45 min. stilnede det lidt af, så vi besluttede os for at gå ud i det, selv om vores paraplyer pga. blæsten ikke kunne holde os helt tørre.

   

Vi gik hen i Riverwalk for at shoppe. Et sted hvor vi handlede anbefalede ekspedienten os et spisested, så der begav vi os hen.

Stedet hed K. Pouls, det lå ikke særlig langt fra hotellet. Da vi kom derind, fik vi først at vide, at der var 1½ times ventetid på et bord. Vi besluttede at reservere et bord og komme tilbage; men Lønne så vist tilpas træt ud, for da indskriveren ville taste vores reservation ind, fandt hun ud af, at der alligevel var et bord, vi kunne få med det samme.

   

Thorkild fik noget fisk og Lønne fik en bøf - begge dele var simpelthen bare lækkert, den restaurant kan virkelig anbefales.