Tilbage til Borte med Blæsten forside

Memphis - Natchez

Dag 5. Memphis – Natchez
Vi bevæger os ned langs Mississippi-floden til Natchez, grundlagt i starten af 1700-tallet og dermed en af de ældste byer i staten Mississippi. Her kunne man tjene godt på salg af bomuld, som blev transporteret nordpå ad Mississippi-floden. Hjemturen foregik som regel på landjorden ad den ældgamle transportvej Natchez Trace, som også vi skal gå ad et stykke vej på vores rundtur i byen. Natchez Trace er muligvis en af de ældste kendte veje i USA, og man mener, at den tog sit udspring i dyrestier, som områdets indianerstammer i forhistorisk tid bandt sammen til én lang sti, som strakte sig mere end 800 kilometer helt op til Nashville. Nu er meget af vejen asfalteret, men visse dele er stadig kun en smal skovsti, som man uden problemer kan forestille sig betrådt af lydløse mokkasiner. 

De rige ejere af bomuldsplantager byggede store villaer og palæer i byen, og lige før borgerkrigen boede 75 procent af USA’s millionærer i Natchez. Selvom mange mistede deres formuer under borgerkrigen, blev selve byen skånet, så man den dag i dag stadig kan se de store, smukke sydstatshuse fra en svunden tid.     

 
Onsdag den 8. september 2010.
Vi startede dagen med den efterhånden sædvanlige rutine: telefonvækning kl. 6.00 og afgang fra hotellet kl. 8.00.

   

    

I 1968 blev Martin Luther King inviteret til Memphis, og blev ved den lejlighed skudt og dræbt på balkonen til det motel, hvor han boede. Vi kørte hen til stedet og holdt et fotostop.

   

 

   

     

 

Inden vi kørte ud af byen holdt vi endnu et fotostop, et kedeligt sted ned til Mississippi-floden. Der lå nogle hjuldampere.

   

   

     

Brostensbelægningen er lavet af sten, der er kommet til byen som ballast i skibe.
Da vi kørte igen, kunne vi konstatere at en lille kilometer hvorfra vi holdt, var der er park med et mindesmærke til ære for Tom Lee der i 1925 reddede 32 personer fra af drukne. Der kunne vi have fået billeder af Mississippi uden ledninger!

     

Vores køretur i Memphis. Vi holdt der, hvor der er et E.

 

Turen gik videre ind i staten Mississippi, vi holdt lidt ved et velkomstcenter, hvor der var kaffe og man kunne få vejkort og brochurer.

   

   

   

   

       

Så var det blevet whisky tid! 

       

Studie af en mand der drikker Whisky. 

       

           

 

Der stod i programmet: "Vi bevæger os ned langs Mississippi-floden" - af det forstod vi, at vi ville kunne se floden ind imellem. Men vi kørte i stedet videre ad kedelig motorvej med skov på begge sider.

   

Vores frokost købte vi i Ridgeland i udkanten af Jackson.
Da vi havde spist, var der stadig lidt tid inden vi skulle køre, så vi gik ind i en butik for at købe frugt; de havde en stor lækker afdeling med masser af frugt, og deres afdeling med kød var også meget indbydende.

       

 

Fra Jackson kørte vi videre ad Natchez Trace Parkway. En vej der er anlagt, der hvor der gennem århundrede har været en sti.

     

Ved Mount Locust Inn and Plantation holdt vi en lille pause. Huset, der er en gammel kro, blev brugt indtil 1940-erne.

         

Web Worms.

   

   

   

   

   

   

   

       

   

        

Spansk mos.

   

   

   

Inden vi kørte til vores hotel i Natchez/Vidalia, holdt vi i Natchez. Først holdt vi ved Stanton House, en af de store flotte huse, fra tiden med rige plantageejere.

           

   

   

       

   

   

   

Derefter havde vi en time til at gå lidt rundt i byen.

   

   

   

       

   

   

    

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

     

   

   

 

Vores hotel lå på den anden side af floden, så vi kørte til Louisiana (floden danner grænse mellem de to stater) og blev indkvarteret for en enkelt nat. Vi havde fået et meget stort værelse.

   

   

 

Inden aftensmaden gik vi en lille tur langs med Mississippi.

   

   

   

   

    

   

   

 

   

   

     

   

Dagens tur fra Memphis til Natchez.