Tilbage til Borte med Blæsten forside

Nashville - Memphis

Albatros skriver:
Dag 4. Nashville – Memphis
Efter en byrundtur i Nashville kører vi til Memphis for at hilse på et andet musikalsk ikon: Elvis Presley. Eller rettere sagt hans hus, Graceland, som efter The Kings død blev en blanding af museum og mausoleum. Elvis er begravet ved et lille springvand ved siden af swimmingpoolen.
Elvis købte huset allerede som 22-årig i 1957 og boede der indtil sin alt for tidlige død den 16. august 1977. Man kommer ikke uden om, at indretningen sine steder er noget 70’er-kitschet, men det er en del af oplevelsen. Junglerummet, for eksempel, har grønt gulvtæppe, masser af planter og et sofabord, der er som taget ud af Amazonregnskoven.
På Graceland er også udstillet Elvis’ utallige guld- og platinplader og hans næsten lige så talrige heldragter, som han bar i den sidste del af sin karriere, hvor han optrådte med glitrende shows i Las Vegas.
Efter Graceland tager vi en byrundtur i Memphis, hvor vi blandt andet kommer forbi Elvis’ pladeselskab, Sun Studio. Selskabet havde også andre kendte musikere under sine vinger; B.B. King, Ike Turner, Johnny Cash og Roy Orbison, for at nævne et par stykker. Musikken – den blues, soul og r & b, som også The King var eksponent for – er uden tvivl Memphis’ største varemærke. Byen har dog også et andet trækplaster: spareribs. Med mindre du er vegetar eller af andre grunde ikke spiser svinekød, må du ikke snyde dig selv for noget langtidsstegt gris, mens du er i byen.

   

Tirsdag den 7. september 2010.
Der var telefonvækning kl. 6.00.

Daves stolthed havde aftenen før fået et knæk, han var kommet til at skade bussen. Da han skulle bakke ind et sted, havde han ramt en stolpe.

Denne dag var der en dansker på forsiden af avisen, og også en artikel og et billede inde i avisen.

   

Kl. 8.00 kørte vi fra hotellet. Vi kørte ned i byen, for at gå en tur i Tennessee Bicentennial Capitol Mall State Park, der ligger udfor Capitol i byen.

   

Parken fortæller hele Tennessees historie. Først er der i fliserne et stort kort oven staten.

    

   

   

   

   

   

Op langs hele parken er der en sti, stolperne langs stien angiver årstal og på muren står der historiske begivenheder.

Tennessee, the sixteenth state and the first to emerge from territorrial status, was admetted to the Union on June 1. 1796.

   

   

    

        

   

 

   

   

   

   

Vi forlod Nashville og kørte mod Memphis. En lang kedelig køretur, afbrudt af et kort stop ved en rasteplads.

   

   

   

   

   

    

Da vi kom til Memphis, kørte vi direkte til Graceland. Vi startede med et hurtigt måltid, Thorkild fik en øl og Lønne bestilte en æblejuice. Æblejuicen kom i et bæger med låg og sugerør, og den smagte underligt - mere som cola, så vi spurgte tjeneren om det var æblejuice? Det var det dog ikke, så det blev bytte om, og alle var glade laughing smileys.

       

Vi startede med at se selve huset. Der kørte små busser over til huset som ligger "over gaden" i forhold til alt det andet, der var at se. Vi fik udleveret høretelefoner, og kunne så gå turen i vort eget tempo.

   

    

   

   

   

   

   

   

   

   

    

   

   

       

           

   

   

   

   

Denne tur sluttede ved Elvis´ grav, hvor meget af hans familie også ligger begravet.

   

   

Vi blev kørt tilbage, og gik derefter hen for at se hans flyvemaskiner.

   

   

   

   

   

   

   

   

Vi kunne se, at tiden var meget knap. Vi købte lidt souvenir og nåede lige at se et enkelt museum hurtigt igennem. Lidt ærgerligt at være i Graceland, og så ikke have tid til at se det hele - lidt japaner-stop-agtigt; vi kan sige, vi har været der!

Derefter skulle vi til vores hotel. De der havde lyst, kunne blive sat af ved Sun Studio, og få en guidet tur der. Det valgte vi at gøre, og det var alle tiders oplevelse.

   

En guide fortalte levende og spændende og fortællingen blev krydret med små bidder af den musik han fortalte om.

   

       

   

   

Først så vi en form for museum, derefter gik vi nedenunder i selve studiet, som stadig om aftenen bliver brugt som studie.
Virkelig en god oplevelse.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

      

Bussen kom og hentede os, og vi var tilbage ved hotellet lige tidsnok, til at kunne besøge nabohotellet The Peabody, hvor nogle ænder i dagtimerne svømmer rundt nede i lobbyen.
Hver eftermiddag kl. 17.00 bliver de fulgt hen til elevatoren og kørt op på taget, hvor de bor indtil næste formiddag, hvor de bliver fulgt ned igen, og det hele gentager sig.

   

   

   

Vi fik os installeret på værelset. Lønne satte sig til at skrive dagbog, og Thorkild gik en lille tur.

       

   

Cykelbetjente.

   

       

Først på aftenen gik vi ud for at få lidt mad, vi skulle jo prøve langtidsstegt ribs som Memphis er kendt for - og de var rigtig gode.

   

Efter maden gik vi en tur nedad Beale Street og tilbage igen. Der var masser af liv i gaden.

   

   

   

Vinduesudstilling.

   

Vi satte os udenfor et sted, og fik lidt at drikke, inden vi gik tilbage til hotellet.

   

   

   

Kort over dagens køretur.