Tilbage til Borte med Blæsten forside

Atlanta - Chattanooga - Lynchburg - Nashville

Albatros skriver:
Dag 3. Atlanta – Chattanooga – Lynchburg – Nashville

”Pardon me sir – is this the Chattanooga Choo-Choo?”
Glen Millers evergreen fra 1941 klinger for det indre øre, når man passerer byskiltet til Chattanooga, Tennessee. Sangens ”choo-choo” refererer til jernbanelinjen til Cincinnati, som blev anlagt i 1880, og navnet ”chattanooga” menes at betyde ”at trække fisk ud af vandet” på cherokee-indiansk.  Byen har en fin havnefront ud til Tennessee River, og her findes også verdens største ferskvandsakvarium, der er bygget op som et stort flodsystem.
Fra Chattanooga begiver vi os videre til den lille by Lynchburg, som ville leve i total ubemærkethed, hvis det ikke var for ét firma i byen: Jack Daniels-destilleriet. Absurd nok er Lynchburg er tørlagt by, så vi kan ikke komme til at smage nogle af de gyldne dråber, men på en rundtur i det legendariske destilleri kommer vi i hvert fald til at dufte dem.
Vi fortsætter til Nashville, hjemsted for country & western. Intet andet sted i verden kan du svælge så meget i countrymusik, dens historie og dens store personligheder. Det hele startede i 1920’erne med et live radiomusikprogram ved navn Barn Dance, og fra bal i laden gik det slag i slag til den kæmpe, superprofessionelle musikindustri, byen har i dag. Langs Music Row ligger alle studierne, og på Country Music Hall of Fame kan du se relikvier som Johnny Cash’ guitar og Patsy Clines cocktailkjole. På The Grand Ole Opry House kan du høre klassisk Nashville-country, og The Grand Ole Opry Museum på den anden siden af pladsen fortæller historien om det legendariske spillested, inklusive voksdukker.

Vi skal se et rigtigt country & western-show, efterfulgt af en sydstatsmiddag, inden vores hotel kalder os til ro.

Mandag den 6. september 2010.
Vi skulle videre på vores færd. Kl. 6.00 var der telefonvækning, og kl. 7.45 var vi alle samlet i bussen og kunne starte dagens tur.

I Chattanooga holdt vi en lille pause ved den gamle jernbanestation. Bygningen er bygget om til hotel, bagved holdt en del gamle tog og vogne.

   

   

Såfremt du vil høre sangen om Chattanooga Choo Choo, så klik og lyt her.

   

   

På et tidspunkt drejede vi til lidt afveksling fra motorvejen. Vi kørte til Jack Daniels destilleri, hvor vi var på en guidet rundtur.

   

   

   

   

   

   

       

Den gamle administrationsbygning.

   

   

Jack Daniels vågnede en morgen tidligere end ellers, han gik over på kontoret for at arbejde. Safetyboksen var ikke åbnet og han kunne ikke huske koden. Efter nogle forsøg på at åbne boksen, blev han så arrig, at han sparkede til boksen og brækkede sin storetå.
Der gik koldbrand i tåen, og tåen måtte fjernes, senere fik han benet fjernet og til sidst døde han af koldbrand.
Moralen af dette: Stå aldrig tidligt op for at tage på arbejde.

   

   

   

   

Efter at have set destilleriet kørte vi ind til Lynchburg, hvor vi købte vores frokost.

   

   

   

Der var en del motorcykler i byen den dag, og vi så også en butik med udstyr til bikerfolket.

 

Derefter havde vi 1½ times kørsel til Nashville.

Det trætter med motorvej og træer.

Da vi kom til Nashville holdt vi en lille pause og så Fort Nashborugh.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  

   

På vej op til hotellet krydsede vi op gennem gaderne, og fik dermed set lidt af byen...

   

Kort over dagens køretur.
Iflg. det program vi fik fra Albatros inden turen (se understregningerne i teksten øverst) kunne vi få indtryk af, at der var tid til at opleve noget på egen hånd i Nashville, men det var der ikke tid til.
Vi kunne godt have brugt en ekstra overnatning i Nashville.

   

Efter at have installeret os på værelset, gik vi en lille tur i området ved hotellet.

Hotellet.

Kl. 17.00 samledes vi alle og kørte til Music Valley Drive, der skulle vi først have vores aftensmad. Derefter var der country show ca. 1½ time med masser af god musik og sang.

   

   

   

   

  

   

   

   

       

   

   

   

Derfra kørte vi ned i midtbyen, hvor de fleste stod af bussen, for at gå på opdagelse i byen. Vi besluttede af tage med bussen tilbage til hotellet, for at forsøge at få en god nats søvn.

   

Kort over turen tilbage til hotellet.