Tilbage til Sri Lanka - Elefanter og Paradis forside

Kandy - Nuwara Eliya

DAG 8 | KANDY – NUWARA ELIYA |
Med tog til ”et stykke af england”, bjergkørsel, bølgende teplantager, teplukkere, smukke bjerglandskaber og besøg på tefabrik
Med bus forlader vi Kandy, og turen går videre op gennem det ubeskriveligt smukke bjerglandskab forbi smukke vandfald, der styrter ned ad klippen, til bjergstationen, Hatton. Herfra tager vi på en lille times togtur forbi smukt plejede teplantager, der strækker sig langt ud i horisonten som et grønt tæppe, og storslåede tågeskove der er hjemsted for en særegen bjergflora og fauna, alt i mens børn og teplukkere vinker til toget.
Vi når frem til ”Nanu Oya”, der er Sri Lankas højest beliggende togstation. Med bus kører vi det sidste stykke vej til Nuwara Elia – et lille stykke af England – der ligger i hjertet af Sri Lankas teproduktion. Byen, der er omgivet af bjerge og grønne teplantager, er i dag et eftertragtet feriested og en stor del af de gamle engelske kolonibygninger er stadig omhyggeligt bevaret med deres bindingsværk og rosenhaver.
Hen på eftermiddagen besøger vi en teplantage og -fabrik for at opleve processen med at forvandle de grønne blade til det sortbrune produkt vi kender fra tehandlen. Og der vil være mulighed for både at smage på de ”gyldne” dråber og at købe te med hjem.
Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores skønne hotel, der emmer af engelsk charme og kolonistemning.
Der er denne dag inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.

Lørdag den 11. februar 2012.

   

   

   

Kl. 800 samledes vi ude foran hotellet. Vi pegede vores bagage ud, og Mansoor sørgede for, at det kom med den rigtige transportvogn ned til "vores" bus.

   

Vi kørte atter ned i hotellets bus, det var nu godt, det ikke var sådan bus vores rundtur foregik i.

   

Vi startede med at køre vest ud af byen, undervejs holdt vi på et tidspunkt stille for et tog, meget passende, da Cornelius på det tidspunkt, var ved at orientere os om dagens program, og lige var kommet til at fortælle om den togtur vi skulle på.

   

   

   

Vi var på vej til en tefabrik, hvor vi skulle se processen, fra bladene kom ind og til teen var færdig og sorteret.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

    

   

   

   

       

Der blev brugt træ som brændsel til fyret på fabrikken. Det blev transporteret i små lifte ned til fyrrummet.

   

   

   

   

   

   

   

Til slut var der en lille smagsprøve og vi kunne købe te med hjem.

   

   

På vejen tilbage til Kandy, holdt vi ved et supermarked, hvor vi kunne handle lidt.

   

   

Et sted var de ved at gøre klar til at transportere en Buddhastatue af sted fra stenhuggeren.

I Kandy standsede vi ved den restaurant, hvor vi dagen før havde spist frokost. De havde smurt madpakker til os, som vi lige skulle have hentet.

   

Derpå kørte vi til stationen i Peradeniya, en lille by tæt på Kandy, derfra skulle vi med toget til Nanuoya.

   

Vi var på stationen i god tid, så vi slentrede lidt rundt og tog nogle billeder.

   

   

   

   

   

    

   

   

   

   

Da det var ved at være afgangstid, gik vi hen til en anden perron, et stykke fra stationen, der skulle vi stå på toget.

   

   

   

   

       

Vi skulle sidde i den allerbagerste vogn, hvor der var et stort panoramavindue bagud.

   

   

Vores madpakke bestod bl.a. af kolde pommes frites, det har vi aldrig prøvet i en madpakke før. Den havde det ret varmt, vandet kunne godt have været kølet af, og på den måde være brugt som køleelement.

   

   

   

   

   

   

       

   

   

   

   

   

       

   

   

Vi holdt ved flere små stationer, og også et par gange hvor der ikke var en station. På et tidspunkt holdt vi, og blev klar over, at der var et problem med lokomotivet. Vi kørte nogle få meter frem, og så kom vi ikke længere; toget kunne ikke komme op i fart, så den kunne trække os opad.

   

   

   

Efter ca. ½ time bakkede vi tilbage til Watawala, den sidste station vi havde holdt ved. Der ventede vi, til der kom et modgående tog.

   

   

       

   

   

   

   

   

   

   

   

Efter yderligere ¾ time kom det modgående tog, de to lokomotiver blev byttet om, og vi kunne begive os opad.

   

   

   

Vi kørte forbi rigtig mange temarker, men da det er fra tidlig morgen til ca. middag det er bedst at plukke bladene, så vi ikke ret mange teplukkere.

   

   

   

   

   

   

   

   

Da vi holdt ved en anden lille station, kom der en dræsine kørende hen til os. Den blev koblet til vores tog med et reb, for at komme med på slæb. Således blev banearbejderne transporteret fra sted til sted.

   

   

   

   

   

Da vi stod af toget i Nanuoya spændte de atter en dræsine efter toget.

   

   

   

   

   

Vi kørte videre i bussen til Nuwara, der også bliver kaldt Lille England. Der ligger mange huse, der er bygget i engelsk stil, så der kørte vi en lille byrundtur.

   

   

   

   

Da der ikke havde været mulighed for at købe alkohol i det supermarked vi holdt ved tidligere på dagen, og da der var enkelte, der gerne ville have mulighed for at købe det, holdt vi atter ved et supermarked. Jeg benyttede den lille pause til at tage lidt billeder, at nogle af de andre butikker.

   

Derfra var der kun ca. 8 km. til hotellet. Men da det var en smal vej, med mange sving, tog det ca. 20 min. at køre den korte strækning.

   

Vi kunne godt mærke, vi var kommet op i højden, der var ret køligt i forhold til Kandy, hvor vi jo kom fra.

Denne aften var der musik til aftensmaden. Vi var ikke så begejstrede for det, da det ikke var musik fra Sri Lanka de spillede, og de spillede så højt, at vi ikke rigtig kunne tale sammen.