Tilbage til Sri Lanka - Elefanter og Paradis forside

Kandy

DAG 7 | KANDY |
”Tandens Tempel”, byrundtur og tid på egen hånd
Efter morgenmaden på hotellet tager vi hul på dagens udflugter.
Her starter vi med besøg til Tandens Tempel, som er opkaldt efter sit relikvie; en af Buddhas tænder. Den øvre venstre hjørnetand helt præcist. Myten fortæller, at tanden blev smuglet til Sri Lanka i det 4. århundrede i en prinsesses hår og bragt til Anuradhapura. Af frygt for indiske plyndringstogter bragte de singhalesiske konger den til Kandy for at få den opbevaret i sikkerhed. Relikviets tempelhjem, som dengang også blev anvendt som det royale palads, blev bygget i 1600-tallet af de kandyanske konger. Srilankanske buddhister er af den overbevisning, at de mindst en gang i deres liv skal på en pilgrimstur til dette sted.
Efter frokost besøger vi en juvelbutik og tager på en kort orienteringstur rundt i byen, hvorefter der nu er tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Kandy er en behagelig by anlagt i 500 meters højde og udgør hovedbyen i Sri Lankas bakkeland. Søen i midten af byen udgør et roligt fikspunkt for husene, der er opført på bakkerne ned mod søen. Bymidten ligger tæt på søen og har adskillige restauranter, butikker og hoteller. Kandy er Sri Lankas næststørste by, men er ganske anderledes end Colombo på grund af bakkerne og det køligere klima. Det er et dejligt sted at gå tur i enten byen, de omgivende bakker eller i den botaniske have som vi tidligere på dagen besøgte.
Vi kører tilbage til hotellet, og lidt senere er der mulighed for at overvære en af de lokale religiøse ceremonier. Ellers står den på afslapning på det skønne hotel, hvor der er mulighed for at fordøje de sidste dages mange nye indtryk og oplevelser. Rejselederen står til rådighed.
Der er denne dag inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.

Fredag den 10. februar 2012.

Efter morgenmaden kørte vi i hotellets lille bus ned til "vores egen" bus længere nede i byen.

       

Vores første stop denne dag, var Tandens Tempel, det helligste sted for Buddhisterne i Sri Lanka. Under borgerkrigen i Sri Lanka var Tandens Tempel flere gange bombemål, og man skal stadig gennem security for at komme ind i området.

   

Jerntræ.

Atter skulle vi have skoene af og knæ og skuldre dækket til.
Vi gik derpå ind i selve tempelområdet.

   

I indgangen til templet var der malet friser, der forestillede den største årlige begivenhed på Sri Lanka. En 10 dages fest der afholdes op til Esala (fuldmåle omkr. juli/august), hvor en stor parade er kulminationen dagen før fuldmånen. Tanden føres i paraden frem båret af en gallaklædt elefant. Af sikkerhedshensyn er det nu om dage en kopi af tandens gyldne skrin, der er med i optoget.

   

Tre gange hver dag afholdes en ceremoni, hvor vi denne dag deltog i den anden af dem. I tempelgården stod der 4 musikere, der spillede under hele ceremonien.

       

       

Fra tempelgården gik vi op af trappen sammen med mange andre turister og troende buddhister. Mange havde blomster med som offergaver.

   

Vi defilerede langsomt forbi, og fik i få sekunder lejlighed til at kaste et blik på det guldbeklædte skrin som indeholder en af Buddhas hjørnetænder.

   

Som rettroende buddhist på Sri Lanka, skal men gerne en gang i livet på pilgrimsfærd til Tandens Tempel.

I et andet tempelrum var der billeder af, hvorledes Buddhas tand i det 4. århundrede blev overdraget og smuglet til Lanka, som landet hed dengang.

   

   

       

       

   

Vi sluttede turen i tempelområdet med at se Maligawa Tusker - en udstoppet elefant, der, da den var levende, var meget fornem, da den i mere end 50 år var bærer at Buddhas tand under den årlige parade. Da elefanten døde i 1988 blev den udstoppet.

       

   

       

Vi forlod templet, fik sko på fødderne og gik hen til bussen.

   

Vi kørte kun en kort strækning i byen, hen til en juveler. Der startede vi med at se en film om, hvorledes der udvindes ædelsten og halvædelsten på Sri Lanka.

Derefter så vi en lille udstilling om ædelsten og halvædelsten.

   

I et andet lokale, så vi hvorledes der bliver fremstillet smykker.

   

   

     

 

Til slut var der så mulighed for at købe smykker.

         

 

Derpå kørte vi stort set kun lige over gaden, til den restaurant hvor vi skulle have vores frokost. Selve restauranten lå på 5. sal.

   

   

   

   

     

     

Næste stop var en silkebutik, hvor vi kunne købe både færdigt tøj, og stof i metermål.

 

Vi kørte videre til Botanisk Have i udkanten af byen. Der havde vi 1½ time til at gå på oplevelse på egen hånd/ben.

   

   

   

   

   

    

       

    

   

         

         

   

   

   

   

 

Børnene var helt vilde med at blive fotograferet og efterfølgende se billedet på kameraets skærm.

   

   

   

   

 

     

Der var helt utrolig mange flyvende hunde, de kaldes også frugtflagermus.

   

 

   

   

   

   

     

   

   

   

   

   

       

       

     

       

Til den aftalte tid samledes vi ved indgangen, hvor bussen kom efter os.

   

Vi kørte til Kandyan Cultural Center Hall, hvor vi så "Traditional Kandyan and Low Contry Dances of Sri Lanka".

Cornelius købte popkorn og chokoladenødder til os.

   

   

       

   

       

   

       

   

   

   

       

       

   

           

       

   

   

       

       

   

   

   

   

   

       

       

Efter forestillingen kørte vi tilbage til hotellet.