Tilbage til Sri Lanka - Elefanter og Paradis forside

Dambulla - Kandy

DAG 6 | DAMBULLA – KANDY |
Transport til Kandy, besøg til krydderihave og Botanisk Have
Efter en tidlig morgenmad på hotellet sættes nu kursen mod Kandy og den centrale del af Sri Lanka. Under-vejs besøger vi en krydderihave og spiser frokost, inden turen fortsætter til Kandy, der er en perle af en by beliggende ved en sø og omgivet af bakker og jungle. Kandy var engang hovedstad for det 16. århundredes andyanske konger, som igennem 300 år barskt og succesfuldt forsvarede deres kongedømme mod portugisiske og hollandske angribere. I 1815 faldt det til sidst i hænderne på briterne, men den sunde bjergby har formået at bibeholde sin position som epicenter for singhalesisk kultur og spirituelt pilgrimssted for buddhister. Mange af myterne, traditionerne og folkloren holdes stadig nidkært i live af regionens venlige folkefærd.
Ved ankomsten til Kandy besøger vi den Botaniske Have i Kandy. Haven blev bygget af den singhalesiske kong Wickramabahu III i det 14. århundrede som en lysthave og blev senere udvidet af briterne. Rolige og omhyggeligt anlagte plæner, pavilloner og drivhuse kombineres med en ekstraordinær variation af tropiske planter, og giver os en fornemmelse af, hvordan britisk og srilankansk følsomhed her har påvirket hinanden. En slentretur gennem haverne lader os se, hvordan både rejsende og lokale sidder i skyggen og nyder de grønne omgivelser. Den helt store attraktion vil uden tvivl være verdens største stuebirk som fylder ikke mindre end lidt over 2.000 m2.
Herefter kører vi direkte til hotellet hvor der resten af aftenen er mulighed for at slappe af i hotellets smukke omgivelser.
Der er denne dag inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.

Torsdag den 9. februar 2012.

   

        

Kl. 800 samledes vi ved bussen, og efter at have peget vores bagage ud, så vi var sikre på, den kom med, gik vi i bussen og forlod hotellet.

   

   

Vores første mål var grottetemplerne i Dambulla.

       

Vi blev kørt ad en lille vej et stykke op ad vejen til templerne, så skulle vi senere gå hele vejen ned til hovedindgangen.

   

   

Da vi kom op til templerne skulle vi igen have skoene af.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

       

    

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Nede ved indgangen lå der et stort Buddha museum, der var gjort en del ud af det ydre, og det var meget imponerende.

   

   

   

       

   

Vi kørte videre til Ranweli Spice Garden nord for Matale, hvor vi fik vores frokost.

       

   

   

       

Efter frokosten gik vi over vejen, for at besøge krydderihaven. En guide fortalte om de forskellige planter og krydderier. Han gjorde meget ud af at fortælle om, hvilke virkninger de forskellige krydderier har som naturmedicin.

   

   

   

   

   

   

    

    

   

    

     

   

   

     

   

   

       

   

 

Muskatnød. Den røde skal omkring selve nødden, er det aktive stof, der bruges i en peberspray.

           

 

     

Rundturen sluttede med en lektion i, hvilke produkter der var gode til hvilke sygdomme. Efterfølgende fik alle der var interesseret lidt massage.

     

       

   

   

   

   

   

       

   

Selvfølgelig var der også en lille butik, som vi besøgte, inden i atter satte os i bussen for at køre videre.

I Aluviharaya holdt vi ganske kort ved templet, så kunne vi tage lidt billeder.

   

   

   

Så kørte vi videre ad snørklede veje til Kandy. Der var denne dag ikke mange muligheder for de "sjove" overhalinger på vejen, som vi andre dage var vidner til.

   

   

       

I Kandy kørte vi først til et supermarked, hvor der blev købt lidt ind.

   

   

   

   

En flok danske turister gør klar til at passere vejen.

   

   

Derefter kørte vi kun lidt længere hen i byen. Der skulle vi skifte til en lille bus fra hotellet, da vores kommende hotel, lå for enden af en så stejl vej, at "vores" bus ikke kunne køre derop.

   

Udsigt fra hotellet.

   

   

   

Da vi var installeret på værelset ville vi svømme lidt; men selvfølgelig kom der lige en tordenbyge. Da den var overstået, kunne vi nyde det kolde vand et stykke tid.