Tilbage Portugal forside

Kongernes by Sintra - den smukke Atlanterhavskyst.

9. dag. Kongernes by Sintra – den smukke Atlanterhavskyst. Flot panoramatur til Sintra, hvor der er besøg på kongeslottet med de kegleformede skorstene. Tilbagevejen til Lissabon køres langs Atlanterhavskysten forbi Cabo da Roca – Europas vestligste punkt og de mondæne badebyer Estoril og Cascais. Du er tilbage i Lissabon ca. kl. 13.00 og har hele eftermiddagen til frokost, shopping m.m. Aftenen nydes på ægte portugisisk vis med middag, underholdning og fadosang.

Torsdag den 20. september 2012.

Dette var en stille og rolig morgen, vi skulle først køre kl. 900, og da vi skulle overnatte endnu en nat på det samme hotel, var der ikke noget med at pakke bus. Vi kørte direkte til Sintra, hvor vi besøgte kongepaladset Palacio National.

   

   

   

Slottet er bygget over en længere periode og præges af forskellige stilarter. Der er en stor samling vægfliser fra forskellige perioder, og man kan følge udviklingen med at producere fliser. De ældste er helt ensfarvede, med trekantede mærker efter adskillelse under brændingen.

   

   

Et af rummene har 27 svaner i loftet.

   

   

   

   

   

   

I et andet rum er der malet skader i loftet.

   

   

   

   

       

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Loft: Det er bygherrens våbenskjold i midten. Næste cirkel er hans børns våbenskjold, døtrene havde kun ½ våbenskjold, den anden halvdel ville først blive fyldt ud, med halvdelen af deres mænds våbenskjold, når de engang blev gift.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

       

   

   

Køkkenet. De to store skorstene man ser på slottet, er udluftning fra køkkenet.

   

   

   

   

   

   

   

   

Vi skulle ikke se mere af slottet, så vi gik ned til bussen og kørte videre ud til og ned langs med Atlanterhavet.

   

   

   

   

Atlanterhavet.

Et sted hvor vi kunne se til Cabo de Roca, holdt vi et fotostop. Capo de Roca er det landfaste Europas vestligste punkt.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Da vi kom til Estoril, holdt vi en lille pause på 25 min.

   

   

   

   

Fra Estoril kørte vi direkte til hotellet i Lissabon, resten af eftermiddagen var derefter til fri disposition.

 

Efter en kort pause på vores værelse, gik vi en tur ud i byen. Vi startede med at gå over i Parque Eduardo VII, den største park i det centrale Lissabon. I den ene ende står der en lille flagstang med et stort flag på.

       

   

   

   

   

   

   

Parken slutter nede ved Pombalpladsen. En rundkørsel hvor der inde i midten står en søjle med en statue af Pombal. Han står og kigger ned på Baixa kvarteret. Pombal genskabte kvarteret, efter det store jordskælv i 1755.

       

       

   

     

Vi gik lidt videre ned i byen, og fandt et sted hvor vi købte lidt at spise.

   

Thorkild valgte grillede sardiner.

   

Vi gik atter op mod hotellet.

På et tidspunkt så vi en kvinde, der skældte voldsomt ud på en parkeringsvagt. Vi fandt ud af, at hun havde parkeret ulovligt, nærmest midt i et T-kryds. Der var sat en blokering på det ene hjul, og en strimmel om bilen, så den var nem at finde. Hun ville sikkert have haft dem til at fjerne blokeringen, men hendes vrede ord hjalp ikke.

     

     

Kl. 19.30 samledes alle, vi der ikke var syge, og kørte med en bus ned i byen, hvor vi skulle spise, høre Fado sang samt anden underholdning. Desværre havde en virus ramt en del af holdet.