Tilbage til Nord-Central USA forside

Fra Bemidji til Jamestown

Torsdag den 1. september 2016

Det var ikke det store, hotellets morgenbord have at byde på, så vi besluttede os for at gå over til ”naboen” for at købe vores morgenmad denne dag.

      

   

Efter morgenmaden fik vi pakket bilen og begav os mod sydvest. Denne dag var der atter vejarbejde, det havde vi ”mødt” hver dag på turen hidtil. Vi måtte derfor køre en anden vej, end den vi havde tænkt, men alle veje fører jo til Rom, så det var jo et problem, der var til at løse.

   

   

Denne lastbil kørte meget stærkt, og lagde sig helt oppe bag os. Det var ikke særligt behageligt.

   

   

   

   

Atter lidt vejarbejde, denne gang behøvede vi dog ikke køre en anden vej end planlagt.

   

   

   

   

   

Lige før byen Fargo kørte vi ind i North Dakota. North Dakota er med et areal på 183.272 km2 lidt over 4 gange stå stort som Danmark, men Danmark har ca. 7 gange så mange indbyggere. Så vi var forberedt på, at der nok var langt imellem husene nogle steder.

   

Fargo er North Dakotas største by. I den vestlige ende af byen ligger Bonanzaville, som vi havde besluttet at besøge.
Bonanzaville er en lille landsby/frilandsmuseum bestående af 47 ældre huse, der er flyttet dertil fra forskellige steder i regionen. Derudover er der også nogle nyere bygninger med forskellige udstillinger.

       

   

   

       

   

   

       

   

   

Det var ret interessant at se, og der var meget mere at opleve end vi havde forventet hjemmefra, så vi måtte gå let hen over noget af ”byen”.

       

   

   

   

   

    

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

       

   

   

   

   

   

   

       

   

   

   

       

   

   

   

   

       

       

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Idet vi havde brugt meget mere tid i Bonanzaville end beregnet, besluttede vi at spise frokost ved bilen. Vi havde til samme formål tidligere på turen købt lidt proviant.

   

Efter frokost kørte vi videre til Jamestown, hvor vi skulle bo i to nætter.

   

   

   

   

Da vi havde installeret os gik vi over i et indkøbscenter, der var en stofbutik, som jeg havde planlagt at besøge. Imens fandt Thorkild jeans på tilbud, så vi fik begge to handlet. Og i begge butikker undrede de ansatte sig over, hvad i alverden vi lavede i Jamestown, de var ikke vant til udenlandske turister i byen.

  

   

   

Aftensmaden købte vi på en restaurant ca. 10 min. gang fra hotellet.