Tilbage til Nord-Central USA forside

Fra Bloomington til Two Harbors

Mandag den 29. august 2016

       

Det var blevet tid til at begynde vores rundtur. Efter morgenmaden tog vi en Taxa hen til den Avis afdeling, hvor vi havde bestilt en bil til køreturen. Da vi ankom, var de ved at klargøre bilen til os. Vi fik en Jeep Grand Cherokee denne gang.

      

Da vi var færdige til at køre, opdagede Thorkild, at de havde glemt at fylde brændstof på bilen, så vi fik lige tanket op, inden vi begav os ud på er par ugers eventyr.

   

   

   

Tilbage på hotellet fik vi pakket det sidste ned, tjekkede ud og fyldte bilen med bagage. Så gik det ellers derudad mod nordøst.

       

Vores første delmål var Stillwater, hvor der er en løftebro. Broen hæves som en elevator, når der skal skibe igennem den. Vi valgte først at køre en tur over broen, derved kom vi til Wisconsin, men vi vendte hurtigt om, og kørte tilbage til Minnesota igen.

   

   

Vi var kun lige kommet tilbage over broen, da det røde lys blev tændt, idet der var et skib der skulle ”under” broen. Vi parkerede lige efter broen, for at se hvorledes det så ud. Vi fik også set, hvorfor de var i gang med at bygge en ny bro. I den tid det tog broen at komme op og ned, samlede der sig en meget lang kø, på begge sider af broen. Så vi ventede længe inden vi besluttede os for, at nu kunne vi godt forsøge at komme videre og krydse vejen, hvor de mange biler kørte. Amerikanerne er ret flinke i trafikken, så vi holdt ikke længe og ventede, før der var en der gjorde plads, til at vi kunne krydse vejen.

       

   

 

   

Fotostop ved floden

       

   

   

Strække ben pause i Taylors Falls. Jeg havde set, der var en garnbutik tæt på, hvor vi holdt, den kunne jeg da godt lige se lidt nærmere på syntes jeg. Men desværre havde den lukket om mandagen, så det blev kun til et kik ind af vinduerne. Så havde vi set en bagerbutik, vi kunne da lige se, om den havde noget, der kunne friste os; men den var lukket og sat til salg. Så det eneste vi fik med os fra Taylors Falls var et billede af en nummerplade fra Wisconsin.
Da vi krydsede floden i Taylors Falls kørte vi ind i Wisconsin.

   

Kort derefter kom vi til et supermarked i St. Croix Falls. Vi besluttede at tage derind for at købe lidt drikkevarer og andre småting. Det var også blevet middagstid, så inden vi kørte videre, tog vi lige ind på en Subway for at købe lidt frokost.

Første billede af en lang lige vej. Der kommer flere billeder af endnu længere lige veje på denne ferie.

   

Turen gik så videre til Duluth, hvor vi atter kom til Minnesota. I Duluth ligger en noget større hævebro, Aerial Lift Bridge. Den kørte vi lige ned til og så den blev hævet for at par småskibe.

   

   

Vi kørte også en tur over denne bro. I Duluth mødte vi for øvrigt vores første, men absolut ikke det sidste vejarbejde på ferien.

      

   

Turen gik videre op langs Lake Superior der er den største af de 5 store søer i USA. Den har et areal på 82.103 km2. Det er ca. dobbelt så stort som Danmark.

       

   

       

   

En lille pause ved Lake Superior.

   

   

   

   

   

   

   

I Two Habors fandt vi hotellet for denne nat.