Tilbage til Den Dominikanske Republik forside

Hotel Grand Bahia Principe el Portillo

Søndag den 29. januar 2017

   

Det regnede da vi stod op.

      

   

Vi kom først op til morgenmaden lidt efter kl. 8.00 – der var begyndt at komme mange mennesker, det gav lidt ventetid for at få et bord. Kort tid efter stod folk i kø i noget længere tid, før de fik et bord.

   

Lidt op ad formiddagen gik vi i vandet for at snorkle – det første sted, vi forsøgte os, var der bare tang, ingen fisk. Men så gik vi hen til den næste skygge vi kunne se i vandet, og der var der nogle koraler med fisk og søpindsvin. Der var dog ikke så mange forskellige fisk, men vi var fortrøstningsfulde, her kunne vi trods alt se noget, selv om vandet var lidt ”grumset”.

       

Det lykkedes os ikke at få gode brugbare video og billeder.

   

   

Lige inden frokosten bookede vi restauranter til sidst på ugen.

       

   

   

   

  

Når man tænker på, at Den Dominikanske Republik er et meget fattigt land, syntes vi, at det var meget dyrt at leje en taxa. Andre steder i verden har vi kunnet leje en taxi til betydeligt lavere priser. Det høje prisniveau overfor turister, var noget af det der overraskede os ved landet – til tider var de så ublu at vi følte de gik langt over stregen.

   

Lige på den anden side af vejen, lå der en nedlagt lufthavn. Vi kunne se landingsbanen fra vores altan.

   

   

Om eftermiddagen gik vi atter i vandet, der var en del flere fisk, end vi havde set om formiddagen – jeg kæmpede med at få indstillingerne på mit undervandskamera korrekte, men Thorkild fik nogle videoer.

   

Jeg tror fisken på denne video er en jomfrufisk, men det er ikke lykkedes mig indtil nu, at finde ud af hvad det er for en.

Denne video er af nogle fisk, som det endnu ikke er lykkedes mig at navngive.

Et par forskellige søstjerner.

  

Og så er der igen en fisk som jeg ikke har navn på. Jeg ville ønske, der var en internetside, hvor man kunne finde fisk ud fra farver og beskrivelser, men det er det ikke lykkedes mig at finde.

Thorkild fik dagens scoop – han så en rokke – det var første gang, vi var stødt på sådan en, så det var helt fantastisk.
Vi har fundet ud af at det må være en Gul Pilrokke - Urobatis jamaicensis. Den findes kun i den vestlige del af Atlanterhavet, fra North Carolina til Trinidad. Rokken kan skifte farve og kan enten være lys på mørk baggrund eller mørk på lys baggrund og pletterne kan ændre farve.