Tilbage til forside Canada - USA

Gettysburg - Arlington

Den 16. september 2014.

       

Efter morgenmaden blev bussen pakket, og vi kørte gennem Gettysburg by, til den tidligere slagmark fra Borgerkrigen der varede fra 1861-1965. Slaget ved Gettysburg i 1863 anses af mange som det afgørende vendepunkt i borgerkrigen. Det var det største slag i borgerkrigen målt på antallet af soldater og tabstallene.

   

   

   

Vi startede med at køre langs Sydstaternes flanke.

   

General Lee til hest. På den modsatte side af slagmarken, er der en statue af Nordstaternes general. De to rytterstatuer er placeret således, at de står med front mod hinanden.

Den tidligere slagmark, hvor mange tusinde soldater blev slået ihjel eller dødelig såret, er noget af den mest hellige jord i USA.

   

Vi kørte videre rundt og kom til Nordstaternes flanke.

   

Der var ikke købt tilladelse til at vi måtte holde i parken, men ved mindesmærket for Pennsylvania måtte vi holde, så der holdt vi en fotopause.

   

   

     

   

       

   

   

   

   

Der findes mere end 1.400 monumenter fordelt over slagmarken. Hvert korps der deltog, har fået deres monument og der er også et monument for hver stat, der deltog i borgerkrigen.

   

   

       

   

   

   

   

   

   

   

 

   

   

   

   

   

   

   

   

Til slut kørte vi langsomt forbi Cemetery Hill, hvor der brænder en evig flamme. Cemetery Hill spillede en vigtig rolle i alle tre dages kampe under slaget 1. til 3. juli 1863.

   

Vi kørte videre til Washington DC.
I 1790 besluttede politikerne at bygge en hovedstad, der skulle opkaldes efter Amerikas første præsident George Washington. Maryland og Virginia afgav land til et selvstændig område, der var blevet udvalgt til stedet. En firkant på 100 miles x 100 miles, der har fået navnet District of Columbia, deraf navnet Washington DC

Vi kørte forbi Pentagon.

Vi startede besøget i byen med at køre til Fashion Center i Pentagon City, der holdt vi vores frokostpause.

Vi besluttede først at gå på indkøb. Vi skulle nemlig have købt os en navigation, som vi skal bruge, når vi på et tidspunkt selv skal køre på en ferie i USA. Vi ville gerne købe den tidligt på turen, så vi kunne nå at prøve den lidt af. Vi prøvede først hos Radio Shack, men de havde ikke den model vi ville have. Vi fik at vide, at vi kunne prøve hos Best Buy, som havde en forretning i et center på den anden side af gaden.

   

Vi gik under jorden og op i det andet center, og der havde vi held, med at få den model vi ville have.

   

Så skyndte vi os tilbage, og købte noget mad, så vi kunne nå at spise, inden vi skulle med bussen igen.

   

   

Efter frokostpausen kørte vi til Arlington Kirkegården med de endeløse rækker af hvide gravsten.

   

Parken tilhørte tidligere Robert Lee, der var Sydstaternes øverstbefalende under borgerkrigen.
Idet antallet af dræbte i den Amerikanske Borgerkrig overvældede kirkegårdene omkring Washington DC foreslog general Montgomery C. Meigs i 1864 at en del af Robert E. Lees familieejendom ved Arlington skulle inddrages til kirkegård. Ved krigens slutning var der 16.000 grave rundt om huset. Custis Lee, ejendommens arving, lagde sag an mod regeringen om ejerskab af området. I 1882 gav Højesteret ham ret, og kongressen betalte ham 150.000$ for området.

   

Alle, der er begravet på Arlington Kirkegård, har på en eller anden måde tjent deres land. Mere end 245.000 krigsveteraner og deres familier ligger begravet her, sammen med mange betydningsfulde personligheder.

   

   

   

Kennedys grav med den evige flamme.

   

   

   

Udsigt mod Capitol.

   

   

Udsigt mod Lincoln Memorial.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Da vi kom hen til den ukendtes grav så vi først en kransenedlæggelse, det var Storbritanniens forsvarsministerium, der lagde en krans.

   

       

   

Tekst på stenen:
Here rests in honored glory an American soldier known but to God

       

Der ligger en ukendt soldat fra 1. verdenskrig, 2. verdenskrig og Koreakrigen. Der har også ligget en fra Vietnamkrigen, men han blev i 1998 identificeret og han blev genbegravet nær familiens hjem i St. Louis, og man har herefter besluttet, at krypten fra Vietnamkrigen skal forblive tom.

Når soldaten går vagt tager han 21 skridt, derefter står han stille i nøjagtig 21 sekunder mod øst, vender om, står stille i 21 sekunder hvorefter han igen tager 21 skridt ned af måtten osv.
21 er blevet valgt, fordi den største militære ære man kan få er en gevær-salut på 21 skud.
Det er en stor ære, at stå vagt ved den ukendte soldats grav. Vagterne er alle frivillige og anses for at være de bedste af eliten 3rd U.S. Infantry Regiment (The Old Guard).
Man skal bestå en del prøver, og det tager 9 måneder at blive uddannet til at gå æresvagt.

The Old Guard er USA's officielle ceremonielle enhed. Det er dem der eskorterer præsidenten, og i krisetider er det dem, der står for sikkerheden i Washington DC.

   

Inden der skulle være vagtskifte, skulle der lige blæses blade væk, så blæseholdet rykkede ind.

       

Kort tid derefter så vi vagtskifte. Der er vagt døgnet rundt alle årets dage med vagtskifte hver halve time i sommerhalvåret. Fra 1. oktober til 31. marts og i nattetimerne er der vagtskifte hver time.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Dagens sidste stop var ved monumentet for Iwo Jima, det forestiller amerikanske soldater som planter Stars and Stripes på den japanske ø Iwo Jima.

   

       

   

   

   

Vi kørte til Holiday Inn Georgetown, hvor vi skulle sove i 3 nætter.

   

   

   

 
Klik på kortet for at komme til et kort hvor du kan zoome. Der skal lægges to timer til tidspunktet.