Tilbage til forside Canada - USA

Goat Island - Pennsylvania

Den 15. september 2014.

   

Nat- og morgenbilleder.

   

   

   

Efter morgenmaden mødtes vi, pakkede bussen og kørte til USA. Der var ingen andre busser ved grænsen, så vi kom til med det samme og kom smertefrit igennem de sædvanlige procedurer for at komme ind. Canada har ikke andre naboer end USA. Grænsen mellem de to lande er 6.416 km. lang.

   

Vi kørte ind i statsparken på Goat Island. Vi skulle lige gå en tur og se vandfaldene fra den Amerikanske side. Vindretningen var sådan, at vi gik i et mindre regnvejr, det kom bare ikke fra skyer, men fra det tågesprøjt der konstant står op fra vandfaldet.

       

Goat Island har fået sit navn, idet en tidlig pioner og møller John Stedman holdt geder på øen. Efter århundredets hårdeste vinter 1779-80 havde alle gederne undtagen en overlevet.
En August Porter købte senere øen, han så en langsigtet værdi af udsigten til vandfaldet som en turistattraktion. Porter tillod en gruppe af Tuscarora indianere at leve på øen, og sælge deres kunsthåndværk til turister. I 1817 blev der bygget en bro til øen for turister; der skulle betales broafgift for at benytte den.  Broen blev revet væk af is, så året efter byggede han en ny et andet sted, og han kaldte det en af de største ingeniør bedrifter i verden. Den var næsten 700 meter lang, og blev hurtig den mest benyttede gangbro i regionen.
I 1885 blev Goat Island inkluderet i Niagara Reservation State Park, som er den ældste Statspark i USA.

   

   

   

   

   

   

Vi kunne komme helt tæt på Hesteskosfaldet.

   

   

   

Derefter gik vi over til det Amerikanske Fald.

   

   

 

American Fall og Bridal Veil Fall deles af den lille ø Luna Island og det skulle være muligt at gå over en small bro til Luna Island. Men stien var spærret, så i stedet gik vi en lille tur over de to broer der forbinder Green Island med Goat Island og fastlandet, og så vandmasserne lige før faldet.

     

     

Så var der ikke tid til, at vi kunne gå længere, vi måtte tilbage til bussen.

 

Nikola Tesla, det var ham der bl.a. opfandt vekselstrømsmotoren, (Elbilen Tesla er opkaldt efter ham).

  

Det er kun bussens rute der er plottet ind,
jeg havde ikke loggeren med på gåturen på Goat Island 

 

Herefter kørte vi sydpå gennem staten New York og videre til Pennsylvania. Vi kørte gennem den nordlige del af en stor bjergkæde Central Appalacherne. Appalacherne bliver regnet for den geografiske skillelinje mellem USA's østlige kyststater og Midtvesten.

   

 

Et stort fængselsområde som vi kørte forbi.

   

     

Ved Corning holdt vi frokostpause.

     

Jeg fik en del billeder til min samling af nummerplader fra USA. 

       

   

 

Kort tid efter pausen kørte vi ind i Pennsylvania.

 

Benzinpriserne. 

         

Der blev også tid til en kaffepause. Der, hvor vi holdt, kunne vi foruden kaffe og te købe en masse ting, vi ikke har brug for. Bl.a. var der en del amerikansk julepynt.

 

Lystfiskerens juletræ.

   

       

         

   

   

   

     

Vejbanen ude i højre side er en vej beregnet til Amish folket. De kører i hestetrukne vogne, og der må ikke være gummi på deres hjul, de kører direkte på jernfælgene. Derfor bliver der slidspor på vejene, der hvor de kører mest.

   

     

Ude i vandet står en lille kopi af frihedsgudinden.

 

Vi kørte videre til vores hotel for en nat, der lå i udkanten af Gettysburg. Der fik vi turens bedste værelse.

   

    ,

    ,

 

Lige ved siden af hotellet lå der et Outlet, så da vi havde installeret os, gik vi derover for at lufte vores betalingskort.

 

Da vi var ved at være trætte, blev aftensmaden en hurtig menu.

         

 

Klik på kortet, for at komme til en side, hvor du kan zoome på kortet.