Tilbage til Budapest forside

Kurbad og museum (regnvejr)

Søndag den 16. maj 2010.

   

Også natten til denne dag regnede det en del, køkkenet forblev derfor "lukket". Thorkild og Lønnes værelse blev inddraget til fællesrum, så vi kunne få noget morgenmad.

   

   

   

   

   

   

   

   

Efter morgenmaden kogte vi vand på værelserne og vaskede op i køkkenet.

Thorkild havde i løbet af natten tørret sko.
Så stod den atter på metrotur. Vi startede sammen, men delte os i to hold, Ragnhild, Iben Thorkild og Lønne ville tage op til parlamentet for at bestille billetter til at se bygningen dagen efter. Derefter skulle de slutte sig til resten, som tog direkte til Széchenyi-badene hvor programmet var helsebad. På Deák Ferenc tér fik de, der skulle til badet, besked på af guiden, at de skulle stå af og skifte til en anden linje - de sidste fire skulle blive i toget - men Thorkild stod også af. Vi fik ham kaldt tilbage. Han skyndte sig på toget og forstrakte noget i det ene ben, så han humpede resten af dagen.
Da toget startede, kom Ragnhild i tanke om, at vi da også skulle have været af, og have skiftet til en tredje linje.

   

Vi tog en station frem - så fik vi også set den station.
Tilbage igen fik vi skiftet til den korrekte metrolinje.

   

Ved Parlamentet stod vi af toget, og fandt det sted, hvor man skulle bestille billetter, men der var lukket for besøgende næste dag - ØV! Nå, der var jo ikke andet at gøre, end at finde ud af noget andet at lave dagen efter.

Udsigt til borgområdet.

Vi gik atter ned i Metroen og kørte til kurbadet, hvor alle de andre var.

   

Eva og Åge ville ikke i vandet, så Thorkild og Lønne besluttede at gå med dem på cafe ved siden af bassinerne, indtil badeholdet var færdige.

       

En amerikaner med to børn vi talte en del med, imens vi ventede.

   

Efter badet tog Åge og Sune med familie hjem mod hotellet, de ville undervejs finde et sted at få lidt at spise; det blev vistnok en speciel oplevelse. Alle vi andre købte lidt at spise i cafeen.

Vi gik derefter på Kunstmuseet, der lå tæt ved kurbadet, lige overfor Heltenes Plads.

   

   

   

   

   

   

    

   

       

   

   

           

Da vi var på St. Thomas så vi også nogle malerier af Pissarro, klik evt. her for at se dem. (Billederne er et sted på den nederste halvdel af siden).

   

   

   

       

   

   

   

Det var den gamle metrolinje vi kørte med, vi besluttede at køre med helt til endestationen og lige kikke op på pladsen ovenfor.

   

   

Klik her for at se en lille metro-video.

       

Tilbage på hotellet fik vi lidt eftermiddagskaffe, nogle fik derefter en lur, andre hyggede sig sammen.

Til aftensmaden gik ca. halvdelen af os på en restaurant og fik en god Gullasch -suppe.

   

       

       

   

Tilbage på hotellet udvekslede vi de nyheder vi havde fået i løbet af dagen. Bl.a. havde vi af nogle amerikanere fået at vide, at der lige havde været et kraftigt regnvejr i Nashville. Andre havde hørt at AGF spillede sig ud af superligaen og Brøndby blev nr. 3 efter OB på 2. pladsen.

   

Der var ingen sengelamper på værelserne, da Thorkild slukkede lyset og gik i seng, slog han en tå kraftigt mod et stoleben, på en tå på modsatte ben som han havde muskelskadet tidligere på dagen, det medførte en lidt vraltende gang dagen efter.